Türkiye'de Vatandaşlığı Nasıl Elde Ediyorsunuz?

19.09.2018 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Vatandaşlık Kararnamesi ile yabancıların Türk vatandaşlığına uygulanmasına ilişkin bazı düzenlemeler değişmiştir. Türkiye'de vatandaşlık, en az 250.000 ABD Doları gayrimenkul satın alan yabancılara verilir.


Soru: Türkiye'de vatandaşlığın başvuru süreci nasıl işler?
Cevap: 250.000 ABD Dolarından fazla değerinde gayrimenkul satın alırsanız, (Tapu Bürosu) Genel Tapu ve Kayıt Dairesi'ne başvuruda bulunmalı ve Türk vatandaşlığı talebinde bulunmalısınız. Başvurunuzdan sonra değerleme raporunu ve banka havalesi belgelerini kontrol ederler. Tapu Bürosu vatandaşlık başvurusunu 3 ila 7 gün arasında onaylıyor. Bu onay ile aynı gün Göçmenlik Bürosu'na başvuruda bulunuyoruz. Belirsiz bir süre için oturma izninin atanması için beklemek gerekli değildir. Bu onay ve oturma izni ile aynı gün Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'ne başvururuz. Tapu başvurusundan sonra, tüm süreçler, İstanbul ve Ankara Ofisi Bilgi Vatandaşlığı'nda özel olarak geliştirilmiş bir programda takip edilir. Vatandaşlığın tanınmasını 30 gün içinde sonuçlandırırlar.

S: Ailem ayrıca Türk vatandaşlığı alıyor mu?
A: Evet. Vatandaşlık almak için kendinize, eşinize (veya eşinize) ve 18 yaşından küçük tüm çocuklarınıza (başvuru tarihinde) başvuruda bulunabilirsiniz.

S: 250.000 USD'nin üzerinde bir ev satın almak zorunda mıyım, yoksa çoklu mü?
C: Toplam değeri 250.000 USD'den fazla olan farklı öğeler satın alabilirsiniz. Her nesne için bir başvuru yapmalısınız. Tapu ajansı, beyan edilen değerin toplam 250.000 ABD Dolarından fazla olması halinde vatandaşlık başvurusunu kabul eder.

S: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sorumluluğu nedir?
Y: Bakanlık, tapuda belirtilen mülkün değerini kontrol edecek ve doğru olup olmadığını ve 250.000 ABD Doları'nı aşıp aşmadığını kontrol edecektir, bu yeminli değerlendirme uzmanları tarafından yapılır. Mülkün toplam değeri, mal sahibine bir banka havalesi yoluyla ödenmelidir.

S: Dolar'ı USD'den TL'ye nasıl hesaplarım?
C: Tapu Bürosu, başvuru tarihinde satış fiyatının değerini Türkiye merkez bankasının oranı ile hesaplar (efektif satış kuru).

S: Bu işlem ne kadar sürüyor?
A: 30 gün içinde gerçekleşir. Hükümet zaman kazanmak için özel bir vatandaşlık ofisi açtı.

S: Bilmem gereken kritik bir dikkat var mı veya var mı?
Y: Bakanlık, değerin en az 250.000 ABD Doları olduğundan emin olmak istiyor. Yeminli değerlendirme uzmanları, mülkün fiyatının doğru olup olmadığını ve fiyat sahtekarlığı sorunu olmadığını kontrol eder. Değerleme uzmanları satış fiyatı üzerinden% 20'lik bir sapmaya (fark) varabilirler.

S: Şartları yerine getirirsem vatandaşlık başvurum otomatik olarak verilecek mi?
Y: Hayır, vatandaşlığın onayı, ulusal güvenlik birimlerinin bazı arşiv dosyalarının doğrulanmasına bağlıdır. Bu, başvuranın ulusal güvenlik için bir tehdit oluşturup oluşturmadığını kontrol eder.

S: Kira geliri olan ticari emlaklar satın alabilir ve yatırım yaparak Türk vatandaşlığı alabilir miyim?
C: Evet, satın aldığınız her mülk sayılır.

S: Türk vatandaşlığını elde etmek için karmaşık bir süreç gibi görünüyor. Tüm süreç boyunca yardım alıyor muyum?
C: Plus Yatırım'ın uzman ekibi, süreç boyunca size yardımcı olacak ve size rehberlik edecektir.

S: Türkiye'ye seyahat etmeye vaktim yok. Türk vatandaşlığını hala nasıl alabilirim?
C: Plus Investment'a bir vekil verirseniz, işlemi sizin adınıza baştan sona takip edebiliriz.

S: Bir tapuda kaç kişi vatandaşlık için başvurabilir?
C: 1. derecede ailesi olan tek bir kişi vatandaşlık için başvurabilir.

S: Türkiye'de daha önce bu fiyata mülk satın aldım. Şimdi Türk vatandaşlığına başvurabilir miyim?
C: 18.09.2018 tarihinden sonra (Tapu Bürosunda) sunulan tapu işlemleri için yapılan başvurular Türk vatandaşlığı başvurusunda yarışabilir.

S: Bir Türk vatandaşıysam şu anki vatandaşlığımdan vazgeçmek zorunda mıyım?
Y: Hayır, Türk yasaları çifte veya birden fazla ulusa izin vermektedir. Uyruğunuzun tehlikeye atılmadığından emin olmalısınız.

S: Türk vatandaşlığı alırsam, Türk askerlik hizmetini (Erkek) tamamlamalı mıyım?
C: Birkaç cevap var. Çocuğunuzun 18 yaşından küçük olması ve belirli bir yaştan askeri yaşta gelmesi durumunda, askerlik yapmak zorundadırlar. Bununla birlikte, çifte milletlerden dolayı bir gereksinim vardır; İki ülke arasında seçim yapabilirsiniz. Çocuğunuz askerlik hizmetini kendi ülkesinde tamamladıysa, kanıtlayabilmelisiniz. 22 yaşın üzerindeki kişiler için, durumunuzu dikkate alarak uygun bilgileri içeren Genel Nüfus ve Vatandaşlık Diktoru için özel bir koşul olup olmadığını başvuru ile kontrol etmelisiniz.

S: Türk pasaportu için hangi uluslar başvurabilir?
Y: Türkiye'de emlak toplamı için gerekli toplam tutarı satın alabilen tüm milletlerden yatırım sonrası Türk vatandaşlığı için başvurabilirler.

S: Babam ve annem de Türkiye'de vatandaşlık kazanıyor mu? Peki ya 18 yaşın üzerindeki çocuğum (çocuğum)?
A: Hayır.

S: 18 yaşın üzerinde geçersiz (engelli) bir çocuğum var mı? Peki ya durumu?
C: Çocuğunuzun kendine bakamadığı durumlarda, durumu ispatladığınız özel başvuru belgeleri ile velilerinizle birlikte Türk vatandaşlığının başvurusu kabul edilir.

S: Vatandaşlık kazanmak için Türkiye'de yaşamak zorunlu mu?
A: Hayır.

S: Başvuranın tüm ailesini, herhangi bir aşamada Türkiye'ye getirmesi şartı var mı?
A: Hayır. Sadece başvuru sahibi, aile üyelerinden gerekli tüm belgeleri sunmalıdır.

S: Herhangi bir aşamada röportaj veya test için bir zorunluluk var mı?
A: Hayır.

S: Başvuran Türkiye'de bir işlevi yerine getirmek veya iş yapmakta serbest mi?
A: Evet. Bununla birlikte, doktorlar, avukatlar vb. Meslekler için, bu meslek birliklerinin yetkili sayıcılarına belirli eşdeğerlik sertifikaları için kaydolmak gerekir.

S: Vatandaşlık için gerekli belgeler nelerdir?
C: Plus Yatırım ekibi, mülkü bizden satın aldıktan sonra gerekli tüm belgeleri sunmanıza yardımcı olur.

S: Vatandaşlık için başvuru sürecinin altı aya kadar sürebileceğini belirtiyorsunuz. Başvuru işlemi sırasında oturma izni alıyor muyum?
C: Size ve ailenize oturma izni (no: 6458/31-J) verilmiştir. Oturma iznini, herhangi bir bekleme süresi olmadan mülkün onaylanmasından sonra aynı gün alırız.

S: Türkiye'de çifte vatandaşlık olması mümkün mü?
Y: Evet, Türkiye çifte vatandaşlığa izin verir, ancak asıl uyruğunuzdaki konsolosluğunuza danışmalısınız, çünkü Hindistan, Çin ve Suudi Arabistan gibi bazı ülkeler çifte vatandaşlık konusunda bazı kısıtlamaları tanımaz veya bazı kısıtlamaları yoktur.

S: Türk vatandaşlığını heimatlos (vatansız kişi) olarak nasıl elde edebilirim?
Y: En az 250.000 ABD Doları değerinde gayrimenkul satın alırken, başvuru sahibinin vatansızlığını gösteren gerekli bir belge ile Türkiye Vatandaşlığı başvurusunda bulunabilirsiniz. (Bu seyahat belgesi Birleşmiş Milletler tarafından verilir.)

Türkiye'de vatandaşlık türleri
Yatırım yoluyla vatandaşlık: 2018 yılında, Türk hükümeti Türk vatandaşı olmak için yeni bir hızlandırılmış sistem başlattı. Bir başvuru için uygun olan kişiler arasında 250.000 ABD Doları değerinde bir mülk satın alan veya Türk bankalarına 500.000 ABD Doları yatırmış olan herkes bulunmaktadır. Her iki işlem de üç yıl boyunca dokunulmamalı. Sabit sermayeye en az 500.000 ABD Doları yatırım yapmış veya 50 Türk istihdam eden kişiler de uygundur. (Buraya, Türkiye'de yatırım yaparak daha fazla bilgi edinin)

Turkuaz sistemi: 2017 yılında tanıtıldı; Turkuaz sistemi, teknoloji, ekonomi, spor, kültür ve sanatta beceri veya niteliklere sahip kişilerin yanı sıra işletme liderleri ve yatırımcıların neredeyse tam hak sağlayan alternatif bir vatandaşlık başvurusunda bulunmalarını sağlar. (Turkuaz kart sistemi ile ilgili daha fazla bilgiyi buradan okuyun)

Mülkiyet hakları ve Oturma İzni Sahipleri: Türkiye'de herhangi bir gayrimenkul sahibi 5 yıl süreyle Türkiye'de 4 yıl kalması koşuluyla vatandaşlık için başvurabilir. 5901 sayılı Kanunun 11 inci maddesi kesintisiz oturma iznine ilişkin şartları listeler. Mülkiyet değeri için asgari bir miktar yoktur.

Doğum: En kolay yol, bir Türk anne ve babasıyla bir ailede doğmak. 403 sayılı Türk Vatandaşlığı Direktifinin 1. Maddesine göre, bir ya da her iki ebeveynden doğan vatandaşlar derhal vatandaşlık alma hakkına sahiptir. Bir anne ve baba vatandaşlık için başarılı bir başvuruda bulunduysa, bu çocuklar için de geçerlidir. Türk vatandaşlığını yitirmiş olan herkes bunun için tekrar başvurabilir.

Evlilik: Birçok yabancı, 3 yıllık evlilikten sonra bir Türk vatandaşından vatandaşlık edinmiştir. Birlikte yaşama dahil olmak üzere, evlilik ilişkisine zarar verebilecek ve ulusal güvenlik veya kamu düzeni için tehdit oluşturmayacak davranışları yasaklayan belirli koşullar uygulanır.

Yatırımlarla Türk Vatandaşlığının Temel Adımları
1: Banka hesabı açma: Bir Türk bankasında yatırımcı adına bir hesap açılmalıdır.
2: Yatırım: Mülkiyet sözleşmesi devri, nakit ödeme, devlet tahvili / hisse alımı vb. Gibi gerekli yatırım işlemlerini yapın.
3: Oturma İzni Başvurusu: Adaylar, vatandaşlık başvurusu sırasında geçerli bir oturma iznine sahip olmalıdır. Bununla birlikte, izin sahipleri sahip oldukları sürece yurtdışında yaşamaya devam edebilirler.
4: Türk Vatandaşlığı Başvurusu: Oturma izninizi aldıktan sonra hemen Türk vatandaşlığına başvurabilirsiniz. Başvuru sürecinde fiziksel bir varlık veya katılım gerekli değildir.

Yatırım Başvurusu Başına Türk Vatandaşlığı İçin Gerekli Belgeler
- Başvuru formu
- Geçerli pasaport
- Aile üyelerinizin her bir üyesinin 4 vesikalık fotoğrafı
- Doğum belgesi
- Pasaportunuzda oturma izni veya geçerli turist vizesi
- Varsa eşinizle ve çocuklarınızla ilişkinizi gösteren belgeler (evlilik izni, çocuklar için doğum belgesi)
- Mümkünse, Türkiye'den kimlik istemek ve Türkiye'deki aile üyelerini talep etmek için adres
- Vergi iadesi için makbuz onayı
- Onay raporu
- En az 250.000 USD tutarında kanıt içeren banka hesap özeti
- Tapu veya kote satın alma taahhüdü

 

Bizimle İletişime Geçiniz

© Tüm hakları Plus İnvestment A.Ş aittir.