Türkiye'de İkamet Nasıl Alınır ?

OTURMA İZNİ İÇİN GEREKLİ  EVRAKLAR VE PROSEDÜR

*İkamet işlemleri için dosya oluşturulup  randevu tarihi alınıp  ikamet ofisine kişi bizzat  randevu tarihinde  teslim edip

  işlem sonlandırılır. 1 ay içeresinde  ikamet  kartınız adresinize posta yolu ile teslim olmaktadır.

 

 Oluşturulacak dosya içindeki gerekli evraklar;

  • Başvuru formu ( firmamızdaki yetkili ile beraber doldurulacaktır)
  • Türkiye ye giriş yaptığınızdaki vize belgesi ( elektronik vize belgesi )
  • Pasaport fotokopisi
  • Vergi numarası
  • İkamet ile ilgili vergi ödemesi gerçekleşecek ve makbuzu alınıp dosyaya eklenecek(vergi tek seferlik ve ülkeye göre miktarı değişiklik göstermektedir.  Min:20€ max:500€)
  • Tapu kopyası
  • 4 adet biometrik fotoğraf
  • Adres belgesi (aldığınız gayrimenkulün adresini gösteren resmi belge)
  • Sağlık sigortası   (maximum 2 yıllık olmak zorunda.Türkiyedeki tüm özel ve devlet hastanelerinde sağlık hizmetlerinde geçerliliği bulunmaktadır.18-65 yaş arasında olanşahıslar için geçerlidir.(18-35 yaş arası 40€-80€  /  35-65 yaş arası  80€-200€) )

*tapu alımlarıyla elde  edilen   oturma izinlerinin   maximum 2 yıl suresi vardır. Süresi biten oturma izinleri tekrar aynı prosedür ve evraklar ile tekrar 2 yıl daha uzatılarak bu şekilde devam eder.                                                                                                                                           

 NOT:  firmamız bütün bu resmi işlemlerin takibini profesyonel personellerimizle birlikte ücretsiz yardımcı olmaktadır.

* Türkiye’de 5 yıl boyunca oturma izni süresini dolduran yabancı şahısların Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olma hakkına sahip olurlar.

Bizimle İletişime Geçiniz

© Tüm hakları Plus İnvestment A.Ş aittir.