Hur får du medborgarskap i Turkiet?

Med dekretet om medborgarskap, publicerad 19.09.2018 i den turkiska officiella tidningen, har vissa bestämmelser om tillämpningen av utlänningar på turkiskt medborgarskap förändrats. Turkiskt medborgarskap beviljas utlänningar som köper minst 250 000 USD av fastigheter i Turkiet.


Fråga: Hur fungerar ansökan om medborgarskap i Turkiet?
Svar: Om du köper fastigheter värderade till mer än 250 000 USD, måste du skicka in en ansökan till generaldirektoratet för jordbruksregistret (Tapu Bureau) och registrera dig och begära turkiskt medborgarskap. Efter din ansökan kontrollerar de värderingsrapporten och banköverföringsdokumenten. Tapu presidiet godkänner ansökan om medborgarskap inom en tidsram av mellan 3 och 7 dagar. Med detta godkännande skickar vi en ansökan till utlämningsstationen samma dag. Det är inte nödvändigt att vänta på uppdraget för uppehållstillstånd för obestämd tid. Med detta godkännande och uppehållstillstånd gör vi ansökan till generaldirektoratet för befolkning och medborgarskap samma dag. Efter titelansökan följs alla processer i ett speciellt utvecklat program vid Office Information Citizenship i Istanbul och Ankara. De slutar bevilja medborgarskap inom 30 dagar.

F: Håller min familj också turkiskt medborgarskap?
A: Ja. Du kan skicka in en ansökan till dig själv, din fru (eller make / maka) och alla dina barn under 18 år (på ansökningsdagen) för att få medborgarskap.

Fråga: Måste jag köpa ett hem över 250 000 USD eller är de flera?
A: Du kan köpa olika artiklar med ett totalt värde på mer än 250 000 USD. Du måste skicka in en ansökan för varje objekt. Tapu-byrån accepterar ansökan om medborgarskap om det deklarerade värdet totalt överstiger 250 000 USD.

Fråga: Vad är ansvaret för miljö- och urbaniseringsdepartementet?
A: Ministeriet kommer att kontrollera värdet av fastigheten som anges på fastighetsskyddet och kontrollera om det är korrekt och överstiger 250 000 USD, detta görs av svurna bedömare. Fastighetens totala värde måste betalas genom en banköverföring till säljaren av fastigheten.

F: Hur beräknar jag växelkursen från USD till TL?
A: Tapu-presidiet beräknar värdet av försäljningspriset på ansökningsdagen med förhållandet mellan den turkiska centralbanken (efektif satış kuru).

Fråga: Hur lång tid kvarstår den här processen?
A: Det händer inom 30 dagar. Regeringen har öppnat ett särskilt medborgarskapskontor för att spara tid.

Fråga: Finns det eller är det en kritisk uppmärksamhet som jag borde vara medveten om?
A: Ministeriet vill vara säker på att värdet är minst USD 250.000. Sworn appraisers kontrollera om priset på fastigheten är korrekt och att det inte är fråga om prisbedrägerier. Bedömare kan komma till en 20% avvikelse (skillnad) på försäljningspriset.

Fråga: Kommer min ansökan om medborgarskap att beviljas automatiskt om jag uppfyller villkoren?
A: Nej, medborgarskapets godkännande beror på verifiering av vissa arkivfiler från de nationella säkerhetsenheterna. Detta kontrollerar om sökanden inte utgör något hot mot nationell säkerhet.

Fråga: Kan jag köpa kommersiell fastighet med hyresintäkter och därmed få turkiskt medborgarskap genom en investering?
A: Ja, varje egendom som du köper räknas.

F: Det verkar som en komplicerad process för att få turkiskt medborgarskap. Får jag hjälp under hela processen?
A: Expert-teamet i Plus Investment hjälper dig under hela processen och guidar dig.

Fråga: Jag har inte tid att resa till Turkiet. Hur kan jag fortfarande få turkiskt medborgarskap?
A: Om du ger en proxy till Plus Investment, kan vi följa processen från början till slut på dina vägnar.

Fråga: Hur många personer kan ansöka om medborgarskap på en titelverksamhet?
A: Endast en person med sin familj i 1: a graden kan ansöka om medborgarskap.

Fråga: Jag har tidigare köpt fastighet i Turkiet till värdet. Kan jag fortfarande ansöka om turkiskt medborgarskap nu?
A: Ansökningar om inlämnade handlingar (på Tapu Bureau) efter 18.09.2018 kan konkurrera i ansökan om turkiskt medborgarskap.

Fråga: Måste jag avstå från mitt nuvarande medborgarskap om jag blir turkisk medborgare?
A: Nej, de turkiska lagarna tillåter dubbla eller flera nationaliteter. Du måste se till att din nationalitet inte äventyras.

Fråga: Ska jag slutföra turkisk militär tjänst (Man) om jag får turkiskt medborgarskap?
A: Det finns flera svar. Om ditt barn är yngre än 18 år och de kommer i en viss ålder vid militär ålder, är de skyldiga att göra militärtjänst. Det finns emellertid ett krav på dubbla nationaliteter. du kan välja mellan två länder. Om ditt barn har fullgjort militärtjänsten i sitt eget land måste du kunna bevisa det. För personer över 22 år bör du kontrollera med ansökan om det finns ett särskilt villkor för den allmänna diktorn för befolkning och medborgarskap med lämplig information med hänsyn till din situation.

Fråga: Vilka nationaliteter kan ansöka om turkiskt pass?
A: Alla nationaliteter som kan köpa fastigheter i Turkiet för det begärda totala beloppet kan ansöka om turkiskt medborgarskap efter investeringar.

F: Får min pappa och moder också medborgarskap i Turkiet? Vad sägs om mitt barn under 18 år?
A: Nej

Fråga: Jag har ett ogiltigt barn med funktionshinder över 18 år? Vad sägs om hans / hennes situation?
A: Om ditt barn inte kan ta hand om sig själva, kommer de att bli tillåtet att ansöka om turkiskt medborgarskap tillsammans med dig som föräldrar, med hjälp av speciella ansökningshandlingar som du bevisar situationen för.

Fråga: Är det obligatoriskt att bo i Turkiet för att få medborgarskap?
A: Nej

Fråga: Är det ett krav att sökanden måste ta hela familjen till Turkiet vid något tillfälle?
A: Nej Endast sökanden måste vara närvarande med alla nödvändiga handlingar från hans / hennes familjemedlemmar.

Fråga: Är det ett krav på en intervju eller ett test på något stadium?
A: Nej

Fråga: Är sökanden fri att utföra en funktion eller att göra affärer i Turkiet?
A: Ja. För yrken som läkare, advokater etc. är det dock nödvändigt att anmäla sig till de behöriga räkenskaperna för dessa yrkesorganisationer för specifika likvärdighetsbevis.

Fråga: Vilka är de nödvändiga dokumenten för medborgarskap?
A: Plus Investment-teamet hjälper dig att leverera alla nödvändiga dokument efter att du har köpt egendomen från oss.

F: Du anger att processen för ansökan om medborgarskap kan ta upp till sex månader. Får jag uppehållstillstånd under ansökan?
A: Ett uppehållstillstånd (nr: 6458/31-J) ges till dig och din familj. Vi kommer att få uppehållstillstånd för dig samma dag efter godkännande av fastigheten utan väntetid.

Fråga: Är det möjligt att ha dubbelt medborgarskap i Turkiet?
A: Ja, Turkiet tillåter dubbelt medborgarskap, men du bör konsultera konsulatet om din ursprungliga nationalitet, eftersom vissa länder som Indien, Kina och Saudiarabien inte känner igen eller har vissa restriktioner för dubbel medborgarskap.

Fråga: Hur får jag turkiskt medborgarskap som hematlos (statslös person)?
A: När du köper minst 250 000 US-dollar fastigheter kan du ansöka om turkiskt medborgarskap med ett obligatoriskt dokument som bekräftar statslösheten hos sökanden. (Detta resedokument utfärdas av Förenta nationerna.)

Medborgarskapstyper i Turkiet
Medborgarskap genom investeringar: I 2018 införde den turkiska regeringen ett nytt accelererat system för att bli en turkisk medborgare. Personer som är berättigade till ansökan inkluderar alla som har köpt en bostad värderad till 250 000 USD eller har deponerat 500 000 USD med turkiska banker. Båda transaktionerna måste förbli orörda i tre år. Personer som har investerat minst 500 000 USD i fast kapital eller anställer 50 turkiska personer är också berättigade. 

Turkosystemet: Infördes 2017; Turkosystemet gör det möjligt för personer som har färdigheter eller egenskaper inom teknik, ekonomi, sport, kultur och konst, men också företagsledare och investerare att ansöka om en alternativ typ av medborgarskap som ger nästan fullständiga rättigheter.

Fastighetsrätt och uppehållstillstånd: Varje ägare av fastigheter i Turkiet kan ansöka om medborgarskap förutsatt att han stannade 4 år i Turkiet under en kontinuerlig period på 5 år. I artikel 11 i lag 5901 anges kraven på oavbruten uppehållstillstånd. Det finns inget minimibelopp för egenskapens värde.

Födelse: Det enklaste sättet är att födas i en familj med en turkisk mamma och pappa. Enligt artikel 1 i turkiska medborgarskapsdirektivet nr 403 har medborgare födda av en eller båda turkiska föräldrar rätt att få omedelbart medborgarskap. Om en mamma och pappa har gjort en framgångsrik ansökan om medborgarskap gäller detta också för barnen. Den som har förlorat sin turkiska nationalitet kan ansöka om det igen.

Äktenskap: Många utlänningar har förvärvat medborgarskap från en turkisk medborgare efter 3 års äktenskap. Vissa villkor gäller, inklusive sambo, förbud mot beteende som kan skada förbundsförhållandet och inte utgöra något hot mot nationell säkerhet eller allmän ordning.

Huvudsteg för turkiskt medborgarskap genom investeringar
1: Bankkonto Öppning: Ett konto måste öppnas hos en turkisk bank i namnet på investeraren.
2: Investering: Utför nödvändiga investeringstransaktioner, såsom överlåtelse av äganderätt, kontantbetalning, statsobligation / köp av aktier etc.
3: Ansökan om uppehållstillstånd: Kandidater måste ha ett giltigt uppehållstillstånd vid ansökan om medborgarskap. Tillståndsinnehavare kan dock fortsätta att bo utomlands så länge de vill.
4: Ansökan om turkiskt medborgarskap: När du har fått ditt uppehållstillstånd kan du omedelbart ansöka om turkiskt medborgarskap. En fysisk närvaro eller närvaro krävs inte under ansökan.

Obligatoriska handlingar för turkiskt medborgarskap per investeringsansökan
- Ansökningsblanketten
- Giltigt pass
- 4 passfoton av varje medlem i dina familjemedlemmar
- Födelsecertifikat
- Uppehållstillstånd eller giltigt turistvisum på ditt pass
- Om tillämpligt, dokument som visar ditt förhållande till din partner och barn (äktenskapstillstånd, födelsebevis för barn)
- Om tillämpligt, turkiskt ID och adress för att begära familjemedlemmar i Turkiet
- Kvittobekräftelse för avkastning
- Godkännanderapport
- Bankredovisning med bevis på minst 250 000 USD
- Titelavgift eller ett citerat åtagande att köpa

Kontakta

© Alla rättigheter tillhör Plus İnvestment A.Ş