Hvordan får du statsborgerskap i Tyrkia?

Med dekret om statsborgerskap, publisert 19.09.2018 i den tyrkiske offisielle tidskriften, har enkelte bestemmelser om anvendelse av utlendinger på tyrkisk statsborgerskap endret seg. Tyrkisk statsborgerskap er gitt til utlendinger som kjøper minst 250.000 USD av fast eiendom i Tyrkia.


Spørsmål: Hvordan jobber søknadsprosessen med statsborgerskap i Tyrkia?
Svar: Hvis du kjøper eiendommer verdsatt til mer enn USD 250 000, må du sende inn en søknad til Generaldirektoratet for Landbruk og Registrering (Tapu Bureau), og be om tyrkisk statsborgerskap. Etter søknaden sjekker du verdsettelsesrapporten og bankoverføringsdokumenter. Tapu Bureau godkjenner søknaden om statsborgerskap i en tidsramme på mellom 3 og 7 dager. Med denne godkjenningen sender vi søknad til Utlendingsdirektoratet samme dag. Det er ikke nødvendig å vente på avtalen om oppholdstillatelse på ubestemt tid. Med denne godkjenningen og oppholdstillatelsen, gjør vi søknaden til generaldirektoratet for befolkning og statsborgerskap samme dag. Etter søknad om tittelgodkjenning, følges alle prosesser i et spesialutviklet program på Office Information Citizenship i Istanbul og Ankara. De fullfører tildeling av statsborgerskap innen 30 dager.

Spørsmål: Har familien min også tyrkisk statsborgerskap?
A: Ja. Du kan sende inn en søknad til deg selv, din kone (eller ektefelle) og alle dine barn under 18 år (på søknadsdagen) for å få statsborgerskap.

Spørsmål: Må jeg kjøpe et hjem over USD 250 000 eller er de flere?
A: Du kan kjøpe forskjellige varer med en totalverdi på mer enn 250 000 USD. Du må sende inn en søknad for hvert objekt. Tapu byrået aksepterer søknaden om statsborgerskap dersom den deklarerte verdien er totalt mer enn USD 250.000.

Spørsmål: Hva er ansvaret for departementet for miljø og urbanisering?
A: Departementet vil sjekke verdien av eiendommen oppgitt på eiendommen og kontrollere om den er riktig og overstiger USD 250.000, dette gjøres av svergete taksere. Den totale verdien av eiendommen må betales via bankoverføring til selgeren av eiendommen.

Spørsmål: Hvordan beregner jeg valutakursen fra USD til TL?
A: Tapu Bureau beregner verdien av salgsprisen på søknadsdagen med forholdet mellom den tyrkiske sentralbanken (efektif satış kuru).

Spørsmål: Hvor lenge varer denne prosessen?
A: Det skjer innen 30 dager. Regjeringen har åpnet et spesialborgerskapskontor for å spare tid.

Spørsmål: Er det eller er det et kritisk oppmerksomhetspunkt som jeg bør være oppmerksom på?
A: Departementet vil være sikker på at verdien er minst USD 250.000. Sværte appraisører sjekker om prisen på eiendommen er riktig og at det ikke er spørsmål om prissvindel. Bedømmere kan komme til en 20% avvik (forskjell) på salgsprisen.

Spørsmål: Vil søknaden om statsborgerskap bli gitt automatisk hvis jeg oppfyller vilkårene?
Svar: Nei, godkjenningen av statsborgerskapet avhenger av verifisering av enkelte arkivfiler av de nasjonale sikkerhetsenhetene. Dette kontrollerer om søkeren ikke utgjør noen trussel mot nasjonal sikkerhet.

Spørsmål: Kan jeg kjøpe næringseiendom med leieinntekt og dermed få tyrkisk statsborgerskap gjennom en investering?
A: Ja, hver eiendom du kjøper teller.

Spørsmål: Det virker som en komplisert prosess for å få tyrkisk statsborgerskap. Får jeg assistanse i hele prosessen?
A: Ekspertlaget i Plus Investment vil hjelpe deg gjennom hele prosessen og veilede deg.

Spørsmål: Jeg har ikke tid til å reise til Tyrkia. Hvordan kan jeg fortsatt få tyrkisk statsborgerskap?
A: Hvis du gir en proxy til Plus Investment, kan vi følge prosessen fra start til slutt på dine vegne.

Spørsmål: Hvor mange personer kan søke om statsborgerskap på en tittelgave?
A: Kun én person med sin familie i 1. grad kan søke om statsborgerskap.

Spørsmål: Jeg har tidligere kjøpt eiendom i Tyrkia til verdien. Kan jeg fortsatt søke om tyrkisk statsborgerskap nå?
A: Søknad om gjeldende tegningshandlinger (ved Tapu Bureau) etter 18.09.2018 kan konkurrere i søknaden om tyrkisk statsborgerskap.

Spørsmål: Må jeg avstå fra mitt nåværende statsborgerskap hvis jeg blir en tyrkisk statsborger?
A: Nei, de tyrkiske lovene tillater dobbelt eller flere nasjonaliteter. Du må sørge for at nasjonaliteten din ikke blir kompromittert.

Spørsmål: Skal jeg fullføre tyrkisk militær tjeneste (mann) hvis jeg får tyrkisk statsborgerskap?
A: Det er flere svar. Hvis barnet ditt er yngre enn 18 år og de kommer i en viss alder i militær alder, er de forpliktet til å gjøre militærtjeneste. Det er imidlertid et krav til dobbelte nasjonaliteter; du kan velge mellom to land. Hvis barnet ditt har fullført militærtjeneste i sitt eget land, må du kunne bevise det. For personer over 22 år, bør du sjekke med søknaden om det foreligger en spesiell betingelse for den generelle diktoren for befolkning og statsborgerskap med passende informasjon, med tanke på situasjonen din.

Spørsmål: Hvilke nasjonaliteter kan søke om et tyrkisk pass?
A: Alle nasjonaliteter som er i stand til å kjøpe fast eiendom i Tyrkia for ønsket totalbeløp, kan søke om tyrkisk statsborgerskap etter investering.

Spørsmål: Skal min far og mor også få statsborgerskap i Tyrkia? Hva med barnet mitt (barn) over 18 år?
A: Nei.

Spørsmål: Jeg har et ugyldig (funksjonshemmede) barn over 18 år? Hva med hans / hennes situasjon?
Sv: Hvis barnet ditt ikke klarer å ta vare på seg selv, vil de bli tatt opp til søknad om tyrkisk statsborgerskap sammen med deg som foreldre, ved hjelp av spesielle søknadsdokumenter som du beviser situasjonen på.

Spørsmål: Er det obligatorisk å bo i Tyrkia for å få statsborgerskap?
A: Nei.

Spørsmål: Er det et krav at søkeren må bringe hele familien til Tyrkia på et hvilket som helst tidspunkt?
A: Nei. Bare søkeren må være til stede med alle nødvendige dokumenter fra hans / hennes familiemedlemmer.

Spørsmål: Er det et krav til et intervju eller en test på noe stadium?
A: Nei.

Spørsmål: Er søkeren fri til å utføre en funksjon eller å gjøre forretninger i Tyrkia?
A: Ja. For yrker som leger, advokater mv., Er det imidlertid nødvendig å registrere seg hos de kompetente tellerne i disse fagforeningene for spesifikke ekvivalensbevis.

Spørsmål: Hva er de nødvendige dokumentene for statsborgerskap?
A: The Plus Investment-teamet hjelper deg med å levere alle nødvendige dokumenter etter at du har kjøpt eiendommen fra oss.

Spørsmål: Du indikerer at søknadsprosessen for statsborgerskap kan ta opptil seks måneder. Får jeg oppholdstillatelse i søknadsprosessen?
A: En oppholdstillatelse (nr: 6458/31-J) er gitt til deg og familie. Vi vil motta oppholdstillatelsen for deg samme dag etter godkjenning av eiendommen uten ventetid.

Spørsmål: Er det mulig å ha dobbel nasjonalitet i Tyrkia?
A: Ja, Tyrkia tillater dobbelt nasjonalitet, men du bør konsultere konsulatet på din opprinnelige nasjonalitet fordi enkelte land som India, Kina og Saudi-Arabia ikke anerkjenner eller har visse restriksjoner på dobbelt statsborgerskap.

Spørsmål: Hvordan får jeg tyrkisk statsborgerskap som hjematlos (statsløs)?
A: Når du kjøper minst 250 000 amerikanske dollar eiendommer, kan du søke om tyrkisk statsborgerskap med et påkrevd dokument som bekrefter statsløsheten til søkeren. (Dette reisedokumentet er utstedt av De forente nasjoner.)

Medborgerskapstyper i Tyrkia
Statsborgerskap gjennom investering: I 2018 introduserte den tyrkiske regjeringen et nytt akselerert system for å bli en tyrkisk statsborger. Personer som er berettiget til søknad inkluderer alle som har kjøpt en eiendom verdsatt til USD 250 000 eller har deponert USD 500 000 med tyrkiske banker. Begge transaksjonene må forbli uberørt i tre år. Personer som har investert minst USD 500.000 i fast kapital eller ansetter 50 tyrkiske personer er også kvalifisert.

Turkisystemet: Introdusert i 2017; Turquoise-systemet gjør at folk som har ferdigheter eller egenskaper i teknologi, økonomi, sport, kultur og kunst, men også bedriftsledere og investorer, kan søke om en alternativ type statsborgerskap som gir nesten full rettighet.

Eiendomsrett og oppholdstillatelseinnehavere: Enhver eier av fast eiendom i Tyrkia kan søke om statsborgerskap på betingelse av at han oppholdt 4 år i Tyrkia i en kontinuerlig periode på 5 år. Artikkel 11 i lov 5901 viser kravene til en uavbrutt oppholdstillatelse. Det er ingen minimumsbeløp for verdien av eiendommen.

Fødsel: Den enkleste måten å bli født i en familie med en tyrkisk mor og far. I henhold til artikkel 1 i tyrkisk statsborgersjonsdirektiv nr. 403 har borgere født av en eller begge tyrkiske foreldre rett til å få umiddelbar statsborgerskap. Hvis en mor og far har gjort en vellykket søknad om statsborgerskap, gjelder dette også for barna. Alle som har mistet sin tyrkiske statsborgerskap, kan søke om det igjen.

Ekteskap: Mange utlendinger har fått statsborgerskap fra en tyrkisk statsborger etter 3 års ekteskap. Visse betingelser gjelder, inkludert samliv, forbud mot atferd som kan skade bruddet og ikke utgjøre noen trussel mot nasjonal sikkerhet eller offentlig orden.

Hovedtrinnene for tyrkisk statsborgerskap gjennom investeringer
1: Bankkonto Åpning: En konto må åpnes hos en tyrkisk bank i investorens navn.
2: Investering: Utfør nødvendige investeringstransaksjoner, som for eksempel eierskapsoverføring, kontantbetaling, statsobligasjon / kjøp av aksjer mv.
3: Søknad om oppholdstillatelse: Kandidatene må ha gyldig oppholdstillatelse ved søknad om statsborgerskap. Tillatelseinnehavere kan likevel fortsette å leve i utlandet så lenge de vil.
4: Søknad om tyrkisk statsborgerskap: Når du har mottatt oppholdstillatelsen, kan du umiddelbart søke om tyrkisk statsborgerskap. En fysisk tilstedeværelse eller oppmøte er ikke nødvendig under søknadsprosessen.

Nødvendige dokumenter for tyrkisk statsborgerskap per investeringsapplikasjon
- Søknadsskjema
- Gyldig pass
- 4 passfotografier av hvert medlem av dine familiemedlemmer
- Fødselsattest
- Oppholdstillatelse eller gyldig turistvisum på passet ditt
- Hvis relevant, dokumenter som viser forholdet ditt med din partner og barn (ekteskapstillatelse, fødselsattest for barn)
- Hvis aktuelt, tyrkisk ID og adresse for å be om familiemedlemmer i Tyrkia
- Kvitteringsbekreftelse for selvangivelse
- Godkjenningsrapport
- Kontoutskrift med bevis på minimum 250.000 USD
- Tittel gjeldende eller en sitert forpliktelse til å kjøpe

Kontakt

© Alle rettigheter tilhører Plus İnvestment A.Ş